ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες για την «ανακούφιση» της Σύμης στο προσφυγικό

15:04 - 23 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Οι κυβερνητικές προτεραιότητες για την «ανακούφιση» της Σύμης στο προσφυγικό
Η κυβέρνηση προχωρά στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη Σύμη λόγω των αυξανόμενων προσφυγικών ροών. Προτεραιότητες του σχεδιασμού αποτελούν η αντιμετώπιση ελλείψεων σε προσωπικό και η μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική χώρα.

Κατόπιν επικοινωνιών του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου με τον δήμαρχο του νησιού Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη, δρομολογείται αποστολή ιατρικού προσωπικού ή δύο στρατιωτικών ιατρών, με την συνδρομή του υπουργείου Άμυνας.

Ζητήθηκε επίσης από τον Δήμο να στείλει αίτημα για την παροχή έκτακτου προσωπικού. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω συζητήσεις ώστε να εξεταστεί η κάλυψη των κενών με εποχικούς υπαλλήλους.

Αποσυμφόρηση του νησιού

Επιπλέον, δεδομένου ότι η Σύμη δεν έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από 100 πρόσφυγες και μετανάστες ανά πάσα στιγμή, αποφασίστηκε η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.

Είτε σήμερα είτε αύριο το πρωί θα μεταφερθούν στα ηπειρωτικά 100 άτομα. Ακόμα 100 θα μεταφερθούν την Τετάρτη και άλλοι 100 την Παρασκευή.

Τραγική η κατάσταση στο νησί

Ο δήμαρχος του νησιού κατήγγειλε ότι πάνω από 300 πρόσφυγες και μετανάστες είναι «πεταμένοι» στο δρόμο και δεν ενδιαφέρεται κανείς. Ο δήμαρχος Ελευθέριος  Παπακαλοδούκας μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως το αστυνομικό τμήμα έχει μετατραπεί σε άτυπο hot spot και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση. «Απαιτούμε άμεσα να βρεθεί λύση για αυτά τα παιδιά που είναι πεταμένα στο κέντρο του δρόμου» τόνισε σημειώνοντας επιπλέον ότι οι μετανάστες δεν έχουν ούτε γιατρό, αλλά ούτε καν φαγητό».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:11 - 23 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.