ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχείρηση «σκούπα» με 85 συλλήψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

12:49 - 27 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Επιχείρηση «σκούπα» με 85 συλλήψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Νέα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε χθες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Στη διάρκειά της, έγιναν έλεγχοι σε 798 (600 Έλληνες, 198 αλλοδαπούς), καθώς και σε 766 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 274 άτομα (172 Έλληνες, 102 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν 85 άτομα (60 Έλληνες, 25 αλλοδαποί) για αδικήματα όπως: ναρκωτικά, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καταδικαστικά έγγραφα, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παράνομη διαμονή στη χώρα (θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής), παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και του Τελωνειακού κώδικα.

Εξιχνιάστηκαν:

  • Από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων Λακωνίας, κλοπή σε κατοικία, που είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μονεμβασίας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου (Έλληνα) κι άγνωστων συνεργών του.
  • Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, κλοπή σε Ι.Χ. φορτηγό, που είχε γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου (Έλληνα).
  • Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, κλοπή σε επιχείρηση, στις 21 Σεπτεμβρίου, σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου (Έλληνα).
  • Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, κλοπή κινητού τηλεφώνου, στις 22 Ιουλίου, στην Καλαμάτα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου (Έλληνα), ενώ το κινητό τηλέφωνο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες 291 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητα χασίς, τρίφτης κι ένα όχημα στην Αργολίδα, πέντε δενδρύλλια και χασίς 11,68 γραμμαρίων, καθώς και μεθαδόνη 40 ml στην Κορινθία, μικροποσότητες χασίς, 53,7 γραμμ. λαθραίου καπνού κι ένα ποδήλατο στη Λακωνία και μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς και 91 ναρκωτικά χάπια στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.