ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την επόμενη άνοιξη ξεκινά πιλοτικά το «ψηφιακό ΚΕΠ»

10:09 - 01 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Την επόμενη άνοιξη ξεκινά πιλοτικά το «ψηφιακό ΚΕΠ»
Στόχος της κυβέρνησης είναι στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020 να τεθεί σε πιλοτική φάση εργασίας αλλά με ενιαία εικόνα ο κυβερνητικός ιστότοπος gov.gr. Όπως ανέφερε χτες μιλώντας στο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος η πύλη gov.gr με περιορισμένη βέβαια λειτουργικότητα θα βγει στον «αέρα» με πρόθεση σταδιακά και με κατάλληλη προτεραιοποίηση να «κουμπώνουν» πάνω της σταδιακά σειρά λειτουργιών του δημοσίου.

Σε βάθος χρόνου στόχος είναι μια σειρά εργασιών και υποθέσεων των πολιτών στη σχέση τους με τη διοίκηση π.χ. ληξιαρχικές πράξεις, άδειες οδήγησης κτλ., να γίνονται ψηφιακά.

«Σιγά σιγά πολλές υπηρεσίες θα κουμπώνουν από την εγγραφή στο σχολείο μέχρι την έκδοση άδειας οδήγησης. Δε θα γίνουμε από τη μια μετά στην άλλη Εσθονία» τόνισε ο κ. Ζαριφόπουλος. Όπως είπε «η συνδεσιμότητα είναι πρώτη προτεραιότητα για μας. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη διείσδυση ψηφιακών δεξιοτήτων σε διάφορες κοινωνικές ομάδες».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο υφυπουργός προωθούμε έργα σε τομείς όπως η ναυτιλία και η αγροτική παραγωγή, ενώ σημείωσε ότι γίνεται ένα νοικοκύρεμα στο θέμα των κεραιοσυστημάτων κινητής.  «Θα δούμε πως θα προετοιμαστούμε για την έλευση του 5G. Θέλουμε να πάμε όμως και με το υφιστάμενο πλαίσιο υποδομών σε καλύτερες ταχύτητες» σημείωσε τονίζοντας ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι η αναγκαία συνθήκη και για την προσέλκυση επενδύσεων».

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.