ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΕΝ: Προσφυγή κατά της απόφασης ναυτεργατικών σωματείων για απεργία

16:29 - 01 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Πειραιά κατά της απόφασης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων, να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που καλύπτονται και από τη σχετική απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση από τη 00.01, έως τις 24.00, στις 2 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η προσφυγή εκδικάστηκε στη 1.00 το μεσημέρι και η έκδοση της απόφασης αναμένεται τις αμέσως επόμενες ώρες.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Αντώνης Νταλακογιώργος πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι παράσταση στον υπουργό Ναυτιλίας, προκειμένου "να επισημάνει την απαράδεκτη ανάμειξη και παρέμβαση υπηρεσιών του υπουργείου κατά την διάρκεια της απεργίας στις 24/9/2019".

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ σε δήλωσή του σημειώνει ότι "το δικαίωμα της απεργίας ήταν και θα παραμείνει όπλο στα χέρια των εργαζομένων και αυτοί θα αποφασίσουν το πότε και το πώς θα το χρησιμοποιήσουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων τους". Επισημαίνει επίσης "ότι οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν καμιά πολιτική νομιμοποίηση να παρεμβαίνουν, να μετατρέπονται σε όργανα καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων και στην πράξη να αποτελούν τον κατασταλτικό μηχανισμό των εφοπλιστών για την υπονόμευση και το χτύπημα της απεργίας των ναυτεργατών". 

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη σε περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, από τις 5 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά, και τονίζει ότι "ο όποιος σχεδιασμός να χτυπηθεί η απεργία θα αποτύχει".

Στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.