ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη

16:06 - 02 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό - γραμμές 1, 2 και 3 - αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

«Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, δεν θα υπάρχει κυκλοφορία συρμών στις γραμμές 1,2,3 και ΤΡΑΜ της ΣΤΑΣΥ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων», σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των σωματείων, «προκηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, με αίτημα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), η οποία, αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ», προσθέτοντας ότι η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος, «καθώς για μια ακόμα φορά εκδηλώνονται πολύπλευρες επιθέσεις για την κατάργησή τους».

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας ή στάσης και των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.