ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος: Μεγάλη νίκη οι αποφάσεις του ΣτΕ

17:06 - 04 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος: Μεγάλη νίκη οι αποφάσεις του ΣτΕ
«Μεγάλη νίκη του δικηγορικού σώματος απέναντι στην ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση Κατρούγκαλου» χαρακτηρίζει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, τη σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016).

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «πρόκειται για ιστορική δικαίωση του κινήματος των ελευθέρων επαγγελματιών (που λοιδορήθηκε ως κίνημα της γραβάτας), αλλά και ειδικότερα του δικηγορικού σώματος και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας».

Παράλληλα, η ομοσπονδία επισημαίνει ότι «μετά από αδικαιολόγητα μακρά δικαστική διαδικασία, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας δέχθηκε τα επιχειρήματα που προέβαλαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και διαπίστωσε την αντισυνταγματικότητα του τρόπου υπολογισμού των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών».

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση «η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας οφείλει, σεβόμενη τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως δημοσιονομικού κόστους, να εφαρμόσει τις επιταγές των δικαστικών αποφάσεων και να αναλάβει άμεσα τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, επαναφέροντας πλέον τα πράγματα στη συνταγματική έννομη τάξη, όπως από σήμερα αποτυπώνεται και με τη σφραγίδα του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:11 - 04 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.