ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθρόες οι αφίξεις μεταναστών-προσφύγων και την Κυριακή στο Αιγαίο

17:49 - 06 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Αθρόες οι αφίξεις μεταναστών-προσφύγων και την Κυριακή στο Αιγαίο
Μεγάλος αριθμός μεταναστών-προσφύγων έφτασαν και την Κυριακή στα νησιά του Αιγαίου, με τις αφίξεις να είναι μαζικές και σε καθημερινή βάση.

Ειδικότερα:

- Στη Λέσβο, 36 επιβαίνοντες διασώθηκαν από πλωτό σκάφος του Frontex σε φουσκωτή λέμβο, που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Εφταλούς. Μεταφέρθηκαν στον λιμένα Σκάλας Συκαμιάς, όπου συνελήφθη ένας από αυτούς, 34χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής της λέμβου.

- Στη Σάμο, 44 αλλοδαποί εντοπίστηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του ακρωτηρίου Πράσσο, σε φουσκωτό. Περισυλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Βαθέος. Άλλοι 19 διασώθηκαν το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Πράσσου, όπου επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ.

- Στην Αλεξανδρούπολη, διασώθηκαν 37 άτομα, που εντοπίστηκαν, από πλωτό του Frontex, σε φουσκωτό που έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού της πόλης και τελικά μεταφέρθηκαν εκεί.

- Στην Κω, πλωτό σκάφος του Frontex διέσωσε 9 αλλοδαπούς, που τους εντόπισε σε φουσκωτή λέμβο ανοιχτά του λιμανιού και τους μετέφερε στον επιβατικό λιμένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.