ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατούλης: Προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου σε όλους τους δήμους της Αττικής

12:33 - 07 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Πατούλης: Προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου σε όλους τους δήμους της Αττικής
Σύντομα ξεκινά η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής τη διεξαγωγή προγραμμάτων προληπτικής εκπαίδευσης, αλλά και προσυμπτωματικού ελέγχου των πολιτών, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του πανελλήνιου συνεδρίου Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής, στο Μουσείο Μπενάκη.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Βιοπαθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής και τον Συνεταιρισμό Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN. Ο περιφερειάρχης τόνισε την αξία των επιστημονικών συμπερασμάτων της ειδικότητας της Βιοπαθολογίας για την εκπόνηση προγραμμάτων πρόληψη και ουσιαστικών παρεμβάσεων στην κοινότητα για την υγεία του γενικού πληθυσμού

Ακόμη, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι «η μέριμνα της Περιφέρειας αφορά την πρόληψη της παχυσαρκίας και της παιδικής παχυσαρκίας, των ιώσεων και των μεταδιδόμενων νοσημάτων, την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, θέμα επείγον για τη διάσωση του υγειονομικού μας συστήματος και την εικόνα της Ελλάδος στην παγκόσμια αγορά τουρισμού Υγείας, στον οποίο στοχεύει η χώρα και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Αττικής». 

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους φορείς της διοργάνωσης του συνεδρίου για το έργο πάνω καλύτερη διάγνωση των ασθενειών με πιστοποιημένες υπηρεσίες υψηλού και ποιοτικού επιπέδου. Τους κάλεσε στην κοινή προσπάθεια με την Περιφέρεια, για να αλλάξουν οι δείκτες των μολύνσεων στην κοινότητα και στα νοσοκομεία. Παράγοντας που διασφαλίζει την επιτυχία του εθνικού στόχου να αναδείξουμε τη χώρα -και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Αττικής- σε προορισμό τουρισμού υγείας, «όπως υποσχέθηκα να υλοποιήσω κατά τη θητείας μου», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ο περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου σε όλους τους δήμους της Αττικής για 10 νοσήματα που αυξάνουν τη νοσηρότητα και θνησιμότητα σε ανεπτυγμένες χώρες: για αρκετές μορφές καρκίνου, καρδιαγγειακές παθήσεις, ανεύρυσμα, κατάθλιψη, ιώσεις, οστεοπόρωση, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και Αλτσχάιμερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.