ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Να επιβληθεί η αρμόζουσα τιμωρία στους εισβολείς

22:33 - 17 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Να επιβληθεί η αρμόζουσα τιμωρία στους εισβολείς
Η Άγκυρα εξέφρασε την ανησυχία της για την «αποπειραθείσα ενέργεια» ενάντια στο γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και η οικία του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, ο Χαμί Ακσόϊ, εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, δήλωσε πως η Άγκυρα περιμένει από τις ελληνικές αρχές να αποτρέψουν παρόμοιες απόπειρες και να «διασφαλίσουν πως οι δράστες θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και να τους επιβληθεί η τιμωρία που τους αξίζει».

Η Άγκυρα κάλεσε επίσης την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τις αντιπροσωπείες και το προσωπικό της που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του για την «παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του γενικού προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη».

Υπενθυμίζεται ότι 12 άτομα συνελήφθησαν σήμερα διότι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του τουρκικού προξενείου, διαμαρτυρόμενοι για την πολεμική επιχείρηση που έχει ξεκινήσει η Τουρκία κατά των Κούρδων στη Βορειανατολική Συρία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.