ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ: Δημοσιοποιήθηκαν οι αποφάσεις για τον νόμο Κατρούγκαλου

16:25 - 18 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
ΣτΕ: Δημοσιοποιήθηκαν οι αποφάσεις για τον νόμο Κατρούγκαλου
Δημοσιοποιήθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα πλήρη κείμενα των αποφάσεων της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τον ασφαλιστικό νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

Οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν την 4η Οκτωβρίου 2019 σε δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν αναδρομική εφαρμογή, καθώς η ισχύς τους αρχίζει από την ημέρα δημοσίευσής τους.

Όπως είναι γνωστό, η Ολομέλεια έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου και ειδικότερα τον ΕΦΚΑ, τις συντάξεις, τα μπλοκάκια κλπ., όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε κατά πλειοψηφία συνταγματικό τον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα ΕΦΚΑ και την υπαγωγή σε αυτόν του συνόλου των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων. Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας η δημιουργία ενός φορέα για όλους, με το σκεπτικό ότι αντιμετωπίζουν τους ίδιους ασφαλιστικούς κινδύνους (γήρας, ασθένειες, θάνατος).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.