ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάμος: Μεταφορά 740 μεταναστών - προσφύγων εν μέσω κινητοποιήσεων

12:23 - 21 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Σάμος: Μεταφορά 740 μεταναστών - προσφύγων εν μέσω κινητοποιήσεων
Σήμερα στις 7.00 το απόγευμα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σάμου το επιβατηγό καταμαράν «Paros jet» προκειμένου να παραλάβει περισσότερους από 700 πρόσφυγες/μετανάστες αιτούντες άσυλο, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει από τη Σάμο αργά το βράδυ και να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά αύριο περίπου στις 8.00 το πρωί. Οι μετανάστες/πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σάμο

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βαθύ, στις 4μμ στην πλατεία δημαρχείου, και κλείσιμο των καταστημάτων στη διάρκειά της συνεχίζει και σήμερα η Σάμος τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή ο δήμος Ανατολικής Σάμου, με αίτημα τη μαζική αναχώρηση προσφύγων και μεταναστών από το νησί.

Την ώρα του συλλαλητηρίου, λίγα μέτρα πιο μακριά, στο λιμάνι, θα αναχωρούν για Ελευσίνα, όπως είναι προγραμματισμένο, με το ναυλωμένο ταχύπλοο «Paros Jet» 740 πρόσφυγες και μετανάστες, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης το Σάββατο, έπειτα από επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο υπουργός έκανε γνωστό πως και την Πέμπτη θα αναχωρήσουν από το Βαθύ άλλοι 300 μετανάστες-πρόσφυγες με το πλοίο της γραμμής και διαβεβαίωσε εκ νέου ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου το νησί - όπου σήμερα βρίσκονται περίπου 6.000 παράτυποι αλλοδαποί - θα έχει αποσυμφορηθεί. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.