ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μπλόκο» των κατοίκων στην εγκατάσταση προσφύγων στα Βρασνά Θεσσαλονίκης

11:16 - 23 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
«Μπλόκο» των κατοίκων στην εγκατάσταση προσφύγων στα Βρασνά Θεσσαλονίκης
Οι κάτοικοι των Βρασνών Θεσσαλονίκης εμπόδισαν σήμερα τα ξημερώματα την εγκατάσταση σε ξενοδοχεία προσφύγων-μεταναστών που μεταφέρθηκαν στην περιοχή τους από τη Σάμο.

Από νωρίς χθες το απόγευμα περίπου 150 κάτοικοι των Βρασνών απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που μετέφεραν τους αλλοδαπούς.

Τα λεωφορεία, με περισσότερους από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, έφτασαν στις 12 τα μεσάνυχτα και παρακάμπτοντας με τη βοήθεια ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα «μπλόκα» των κατοίκων προσπαθούσαν μέσα από χωματόδρομους να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία.

Στις 3:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία είχαν φτάσει μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τους αλλοδαπούς, όμως, υπό την πίεση των κατοίκων οι ξενοδόχοι αρνήθηκαν να τους δεχθούν.

Περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα, αποφασίστηκε οι πρόσφυγες-μετανάστες να μεταφερθούν στη Χαλκίδα.

«Η περιοχή μας δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον αριθμό προσφύγων» τονίζει ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, αναφερόμενος στην αντίδραση των κατοίκων των Βρασνών, προσθέτοντας πως είχε ενημερώσει τους φορείς για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από την πλευρά των κατοίκων.  

«Έλεγα ότι ο κόσμος είναι ξεσηκωμένος. Ότι καλούν με μεγάφωνα σε κινητοποιήσεις και δεν θα δεχτούν επιπλέον πρόσφυγες στην περιοχή. Όλα τα μηνύματα όμως που στέλναμε δεν τα άκουγαν. Δεν εξέτασαν ότι η περιοχή μας δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον αριθμό προσφύγων» υπογράμμισε ο δήμαρχος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «η κατανομή των προσφύγων πρέπει να γίνεται αναλογικά και ισομερώς σε όλη τη χώρα», αναφέροντας ότι στις τρεις δομές του δήμου φιλοξενούνται ήδη 2.000 πρόσφυγες, όσους έχει όλη η Πελοπόννησος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης, οι κρατικές δομές του δήμου (αστυνομία, Κέντρο Υγείας και μετακινήσεις) είναι ήδη επιβαρυμένες, ενώ πλήγμα υπέστη και ο τουρισμός, καθώς εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προσφύγων, σημειώθηκαν ακυρώσεις στα δωμάτια των ξενοδοχείων και πτώση στις τιμές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.