ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κλοιό διαδηλώσεων το κέντρο της Αθήνας

13:17 - 24 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Σε κλοιό διαδηλώσεων το κέντρο της Αθήνας
Έξω από τη Βουλή έφτασε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία ξεκίνησε στις 11:00 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Το απόγευμα θα ακολουθήσουν πορείες του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Νωρίτερα, υπήρξε ένταση μπροστά από τη Βουλή ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, καθώς τα ΜΑΤ δεν άφηναν τους αντιπροσώπους της πορείας να περάσουν να συναντήσουν τον υπουργό. Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν. 

Από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και λαμβάνονται μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ γίνεται έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και την στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους όπου πραγματοποιείται η πορεία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Οι δύο επόμενες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα.

Αναλυτικά:

Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για να μην περάσουν διατάξεις όπως:

- Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων
- Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
- Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών
- Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ
- Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση
- Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

Στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης» με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.