ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εναντίωση της Ένωσης Εισαγγελέων στις αναφορές για «ήδη κατηγορούμενους λειτουργούς»

15:32 - 25 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Εναντίωση της Ένωσης Εισαγγελέων στις αναφορές για «ήδη κατηγορούμενους λειτουργούς»
Αιχμές προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αφήνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων, λόγω μιας φράσης του σχετικά με την αναφορά των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για «απειλές που δέχτηκε ο Νικ. Μανιαδάκης».

Στην ανακοίνωση, Ένωση Εισαγγελέων δεν κατονομάζει τον κ. Στουρνάρα, ενώ υπογραμμίζει πως η αναφορά «σε ήδη κατηγορούμενους εισαγγελείς…δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτει την απονομή της δικαιοσύνης».

Ο διοικητής της ΤτΕ μεταξύ άλλων είχε αναφέρει πως «το έγγραφο των τριών, ήδη κατηγορουμένων, εισαγγελέων που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, μόνον θυμηδία προκαλεί».

Πιο αναλυτικά, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει ότι «εναντιώνεται στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως "ήδη κατηγορουμένους" για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης».

«Τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.