ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκας: Θα απαντήσω με τρόπο σαφή στις κατηγορίες

20:46 - 26 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Νίκας: Θα απαντήσω με τρόπο σαφή στις κατηγορίες
Υπόσχεση για απαντήσεις στις κατηγορίες για συμμετοχή του σε κύκλωμα inside trading δίνει ο επιχειρηματίας, Γιώργος Νίκας.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας βρίσκεται στο επίκεντρο χρηματιστηριακού σκανδάλου στις ΗΠΑ, με κατηγορίες από τις ομοσπονδιακές αρχές για insider trading, μιλώντας στο "Πρώτο Θέμα” έδωσε μια πρώτη απάντηση για όσα του προσάπτουν. Όπως αναφέρει ο 54χρονος επιχειρηματίας, "η τοποθέτηση μου απέναντι στις φερόμενες κατηγορίες θα γίνει άμεσα και θα τεκμηριωθεί κατά τρόπο σαφή όταν και όπου χρειάζεται”.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες κατά έξι ατόμων- μεταξύ αυτών και στον κ. Νίκα- σε αυτό που περιέγραψαν ως ένα παγκόσμιο δίκτυο εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών (insider-trading) που δημιούργησε κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ αυτών που κατηγορούνται είναι οι Benjamin Taylor, 35 ετών και Darina Windsor, 32 ετών, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι μεταβίβασαν εμπιστευτικές πληροφορίες  που εξασφάλισαν από τις θέσεις τους ως  επενδυτικοί τραπεζίτες στις επενδυτικές εταιρείες Moelis και Centerview Partners, αντίστοιχα. Επίσης κατηγορίες αντιμετωπίζουν ο Joseph El-Khouri, 52 ετών, trader, με τόπο διαμονής το Λονδίνο και το Μονακό και ο Bryan Cohen υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα μέλη του κυκλώματος έκαναν κρυφές συναντήσεις και χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης με κρυπτογράφηση για να μην εντοπίζονται. Σύμφωνα με την εισαγγελία της Νέας Υόρκης, πολλά τηλέφωνα και συναντήσεις των μελών του κυκλώματος έγιναν σε εστιατόρια της αλυσίδας GRK Fresh ιδιοκτησίας του Γιώργου Νίκα.

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα”, καταλυτικό ρόλο στη διασύνδεση όλου του κυκλώματος- παίζοντας τον ρόλο του μεσάζοντα- αποτελεί ένας trader με βάση την Ελβετία, ο οποίος δεν κατονομάζεται από τις αμερικανικές αρχές παρά το γεγονός ότι τον γνωρίζουν. Και αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, σε κάποια από τις δικογραφίες αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο άτομο "κοιμήθηκε τουλάχιστον μια φορά στο διαμέρισμα του Νίκα στο Μανχάταν”. Αυτή η λεπτομέρεια ενισχύει το σενάριο ότι ο συγκεκριμένος εξελίχθηκε σε συνεργάτη των αμερικανικών αρχών.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Τ. Λαβίδας

Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και ο Τηλέμαχος Λαβίδας. Ο γιος του ιδιοκτήτη της φαρμακοβιομηχανίας Lavipharm κρίθηκε από τον δικαστή ύποπτος φυγής και παραμένει υπό κράτηση σε τμήμα μεταγωγών στη Νέα Υόρκη. Από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για συνωμοσία με στόχο την κλοπή απόρρητων πληροφοριών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.