ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικοί καταυλισμοί προσφύγων «ξενοδοχεία 5 αστέρων» σε σχέση με Ελλάδα

14:31 - 04 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Τουρκικοί καταυλισμοί προσφύγων «ξενοδοχεία 5 αστέρων» σε σχέση με Ελλάδα
Σε πρώτο ενικό η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Bild στην Ελλάδα εξαπολύει ένα προσωπικό κατηγορώ «εναντίον της Ελλάδας ΜΟΥ», όπως επαναλαμβάνει πολλές φορές μέσα στο κείμενο, για την «άθλια συμπεριφορά της χώρας στους πρόσφυγες».

Η Eλληνίδα ανταποκρίτρια επισκέφθηκε πρόσφατα δύο καταλύματα για Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, τα οποία περιγράφει, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ως «ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε σύγκριση με αυτά στα ελληνικά νησιά».

«Επισκέφθηκα δύο προσφυγικά καταλύματα στα σύνορα με τη Συρία και βεβαιώθηκα ότι οι ελληνικές αρχές είναι υπεύθυνες για την αθλιότητα (σ.σ. στα ελληνικά). Είναι δύσκολο να το παραδεχθεί κανείς, αλλά η Τουρκία έχει οργανώσει τα καταλύματα χιλιάδες φορές καλύτερα και φυσικά πιο ανθρώπινα από ότι η Ελλάδα. Εμείς (σ.σ. στην Ελλάδα) αφήνουμε τους πρόσφυγες να κοιμούνται μέσα στις λάσπες, κοντά στα σκουπίδια, ενώ την ίδια ώρα στην Τουρκία, όπου ζουν εκατομμύρια πρόσφυγες, διαθέτουν αξιοπρεπή καταλύματα. Γιατί δεν ζητάμε από την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες να μας βοηθήσουν σε υποδομές και υλικό;… Ισχύει η κατηγορία ότι η χώρα μου συμπεριφέρεται σε ανθρώπους με τέτοιο τρόπο, για να στείλουν η ΕΕ κι άλλες χώρες περισσότερα χρήματα;», αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα.

Η αρθρογράφος συνεχίζει τις συγκρίσεις ανάμεσα στη Μόρια και σε προσφυγικά καταλύματα στην Τουρκία, επισημαίνοντας «για παράδειγμα ότι σε τουρκικά καταλύματα σκανάρονται τα δαχτυλικά αποτυπώματα των προσφύγων για να μπουν μέσα, ενώ στη Μόρια δεν υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας και ο καθένας μπορεί να μπει και να βγει ανεξέλεγκτα».

Και καταλήγει «Η Ελλάδα απέτυχε με 60.000 πρόσφυγες, στην Τουρκία ζουν σχεδόν 3 εκ. και το ότι οι πρόσφυγες ζουν στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλύτερα από ότι στη χώρα ΜΟΥ, είναι ντροπή. Κυρίως για την Ελλάδα ΜΟΥ. Ντρέπομαι ως Ελληνίδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.