ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη ΧΑ: Στις 18 Δεκεμβρίου η ώρα της εισαγγελέας έδρας

15:23 - 07 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Δίκη ΧΑ: Στις 18 Δεκεμβρίου η ώρα της εισαγγελέας έδρας
Στις 18 Δεκεμβρίου αναμένεται να μιλήσει η εισαγγελέας έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την πρόταση επί της ενοχής των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο διευκρίνισε πως αν η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, δεν είναι έτοιμη μέχρι τότε, θα της δοθεί και άλλος χρόνος.

Σήμερα, στο δικαστήριο, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου ως προς το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν επίκληση της Σύμβασης του Παλέρμο, η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα και προβλέπει ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης προϋποθέτει την επιδίωξη οικονομικού οφέλους. Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν και την άποψη του εφέτη Νίκου Σαλάτα, ο οποίος είχε μειοψηφίσει στο Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα για τη Χρυσή Αυγή. Η θέση του κ. Σαλάτα ήταν πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, επειδή δεν προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν με στόχο να προσπορίσουν οικονομικό όφελος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αντέκρουσαν τις θέσεις της υπεράσπισης, τονίζοντας ρητά πως η Σύμβαση του Παλέρμο προβλέπει κάθε έννομη τάξη (σσ χώρα) είναι ελεύθερη να επιλέξει τα χαρακτηριστικά που θα προσδώσει στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως υποστήριξαν, η επιδίωξη οικονομικού οφέλους αποτελεί επιβαρυντική περίσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.