ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αττική: «Μπαράζ» συλλήψεων και προσαγωγών σε ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

14:38 - 09 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Αττική: «Μπαράζ» συλλήψεων και προσαγωγών σε ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών και μία 39χρονη, ενώ έχουν διενεργηθεί δεκατρείς κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση 15 άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων: Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, δύο  τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα, δύο πυροβόλα πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS, 17 πυροκροτητές, τρεις χειροβομβίδες, κ.ά. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Μητσοτάκης: Τελιώνουμε οριστικά με την εγχώρια τρομοκρατία

Με δήλωσή του αμέσως μετά το κλείσιμο των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη σημερινή μεγάλη της επιτυχία.

«Θέλω να επαναλάβω τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσω οριστικά και αμετάκλητα με την εγχώρια τρομοκρατία», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 09 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.