ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας - Έκανε «ντου» στην ΑΣΟΕΕ

11:16 - 10 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Νέα μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας - Έκανε «ντου» στην ΑΣΟΕΕ
Από τις 8 το πρωί της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία εισέβαλε σε εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Το πανεπιστήμιο έχει αποκλειστεί και οι αστυνομικοί, μετά τις τελευταίες καταγγελίες, ερευνούν ακόμη και την πιθανότητα κατασκευής μολότοφ μέσα στους χώρους του Ιδρύματος. Σημειώνεται ότι στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι γύρω από την ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν κοντάρια, κράνη, κουκούλες και πολλά άδεια μπουκάλια.

Μιλώντας στον ANT1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τοποθετήθηκε για την αστυνομική επιχείρηση, αναφέροντας πως έγινε κατόπιν απόφασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Μεγάλη επιτυχία για την πάταξη της ανομίας», χαρακτήρισε, παράλληλα, η υπουργός την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταγγείλει ότι οι μολότοφ που εκτοξεύονται από τους κουκουλοφόρους στους αστυνομικούς έξω από το ΟΠΑ κατασκευάζονται μέσα στο πανεπιστήμιο. Παράλληλα, είχε γίνει και καταγγελία από τη Σύγκλητο για παράνομη δράση κυκλωμάτων μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε τη νέα επιχείρηση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες», τόνισε και πρόσθεσε ότι «τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων».

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η ασφάλεια αποκαθίσταται και πάλι στη χώρα. Σήμερα το πρωί λαμβάνει χώρα μια επιχείρηση στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ. Θα καταλάβουν όλοι οι Έλληνες τι συνέβαινε εντός των πανεπιστημίων. Όταν μιλάμε για ασφάλεια, αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν ασφαλείς. Η Αθήνα αποδίδεται πίσω στους κατοίκους της. Φιλοδοξώ με την εμβληματική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου, όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να αποκτήσει μια νέα δυναμική, ώστε να μην είναι μια μαύρη τρύπα».

Παράλληλα, συνεχάρη την ΕΛΑΣ για την χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις και 15 προσαγωγές. «Αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.