ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον εισαγγελέα η 39χρονη που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική

13:57 - 10 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Στον εισαγγελέα η 39χρονη που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική
Στην Ευελπίδων οδηγήθηκε η 39χρονη που συνελήφθη το Σάββατο κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική, κατά την οποία κατασχέθηκαν καλάσνικοφ, πιστόλια χειροβομβίδες και εκρηκτικά. Η γυναίκα κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο 41χρονος και ο 45χρονος που συνελήφθησαν κατά την ίδια επιχείρηση και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για τρομοκρατία. Οι δύο άνδρες πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τρίτη.

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ετοίμαζε χτύπημα σε αστυνομικό στόχο

Αιματηρό χτύπημα σε αστυνομικό στόχο ετοίμαζαν τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ το χτύπημα θα γινόταν κοντά στην επέτειο του Πολυτεχνείου ή κοντά στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν βαρύ οπλισμό, όπως τυφέκια εφόδου καλάσνικοφ αλλά και εκρηκτικές ύλες.

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει τα memory sticks που εντοπίστηκαν στο σπίτι του 46χρονου καταζητούμενου, το καλάσνικοφ με το λέιζερ, αλλά και η γιατρός που περιέθαλψε τον 46χρονο μετά τον τραυματισμό του κατά τη ληστεία που πραγματοποίησε με τον 41χρονο συλληφθέντα σε υποκατάστημα του ΟΠΑΠ στον Χολαργό.

Οι αρχές εκτιμούν ότι στα sticks περιέχονται πληροφορίες από παρακολουθήσεις για επιθέσεις που ετοίμαζαν οι τρομοκράτες και όλα δείχνουν ότι θα γίνονταν νύχτα με τη χρήση του ειδικού καλάζνικοφ με το λέιζερ και διόπτρα νυκτός για να πετύχουν το στόχο.

Γνωστός των αστυνομικών αρχών ο καταζητούμενος

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο skai.gr, οι αστυνομικοί είχαν σε στενό κλοιό τον 46χρονο που αναζητείται και τον 41χρονο, ο οποίος είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και αποφυλακίστηκε με όρους το 2018, με το νόμο Παρασκευόπουλου, υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Ο 46χρονος ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε από την Αστυνομία, τον Αύγουστο.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εντοπισμό και την σύλληψη του 46χρονου, καθώς τα στοιχεία που έχουν αναφέρουν ότι κατά την ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Χολαργό, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:15 - 10 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.