ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνει για μία εβδομάδα η ΑΣΟΕΕ με απόφαση της Συγκλήτου

22:29 - 10 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Κλείνει για μία εβδομάδα η ΑΣΟΕΕ με απόφαση της Συγκλήτου
Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του πανεπιστημίου, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης, αλλά και υπό το φόβο επεισοδίων με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στη σχετική ολιγόλογη ανακοίνωση της Συγκλήτου αναφέρονται τα εξής:

«Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση».

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους, που τελούσαν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνταν ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονταν προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνταν στις επιθέσεις αυτές.

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. Η ΕΛΑΣ σημειώνει πως θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 7 Νοεμβρίου, η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών σε χώρους του πανεπιστημίου, που μπορούν «να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:49 - 10 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.