ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Siemens: Ποινές χωρίς ελαφρυντικά για 20 καταδικασθέντες

17:55 - 22 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Υπόθεση Siemens: Ποινές χωρίς ελαφρυντικά για 20 καταδικασθέντες
Πρόταση, ώστε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά για την πλειονότητα των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens, κατέθεσε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά.

Ειδικότερα, η κα. Σκεπαρνιά ζήτησε από τους δικαστές την απόρριψη των αιτημάτων 20 καταδικασθέντων για αναγνώριση ελαφρυντικών. Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού μόνο για δυο εξ αυτών. Οι 22 συνολικά κηρυχθέντες ένοχοι εμπλέκονται στην υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.

Όσον αφορά τους δύο επιχειρηματίες, αυτοί φέρονται να λειτούργησαν ως παρένθετα πρόσωπα στη διακίνηση παράνομου χρήματος από τη Siemens. Για τα δυο αυτά πρόσωπα η εισαγγελέας πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου πρότερου βίου. Την τελική, ωστόσο, απόφαση θα την λάβει το δικαστήριο.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων κατά περίσταση, του σύννομου πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Σημειώνεται ότι η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών και τις ποινές θα συνεχιστεί τη προσεχή Δευτέρα και το επόμενο διάστημα αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επί των για τους 22 κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.