ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακοκαιρία: Δύο νεκροί στο Αντίρριο-Προβλήματα σε όλη τη χώρα

11:11 - 25 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Δύο νεκροί στο Αντίρριο-Προβλήματα σε όλη τη χώρα
Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Αντίρριο.

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και ο δεύτερος άνδρας που αγνοείτο από χθες το βράδυ, μετά την ανατροπή ιστιοφόρου στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αντιρρίου κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούσαν το Λιμενικό, πυροσβεστικό πλοιάριο από την Πάτρα και άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα τα ξημερώματα είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις και ο άλλος άνδρας που επέβαινε στο ίδιο ιστιοφόρο.

Εικόνες καταστροφής στην Κινέτα

Τις πληγές της από το πέρασμα της κακοκαιρίας μετρά η Κινέτα. Χείμαρροι υπερχείλισαν εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν ογκώδη «φερτά» υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για την απομάκρυνση ατόμων που παγιδεύτηκαν λόγω της συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών σε οικίες στην περιοχή.

 «Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Κινέτας και των Αγ. Θεοδώρων. Επιχείρησαν 55 οχήματα, 110 άνδρες, έγιναν 20 διασώσεις και 160 αντλήσεις» δήλωσε ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Κώστας Κυριακόπουλος, προσθέτοντας πως «κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο, έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, οικίες και επιχειρήσεις της Κινέτας. Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή πάνω από 28 μηχανήματα της Περιφέρειας προκειμένου να συμβάλουν στη διάνοιξη και τον καθαρισμό των δρόμων.

Υπό τον συντονισμό του κ. Κοσμόπουλου, κλιμάκια της Περιφέρειας έχουν μεταβεί στην Κινέτα προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις και σε υποδομές. Στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ το οποίο εκτελεί εργασίες για την απομάκρυνση πεσμένων καλωδίων και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Αθηνών - Κορίνθου: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα στο τμήμα Ελευσίνα- Κόρινθος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, που είχε κλείσει λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, απομακρύνθηκαν νερά και φερτά υλικά που συσσωρεύτηκαν νωρίς το πρωί στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800 - 62+000) από τις γειτνιάζουσες στον αυτοκινητόδρομο καμένες πλαγιές των Γερανείων.

Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Άνοιξαν στις 10 π.μ. τα σχολεία στην Αττική 

Τα σχολεία στο λεκανοπέδιο Αττικής άνοιξαν μετά τις 10.00 το πρωί, με απόφαση της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, μετά την ενημέρωση της ΕΜΥ για σταδιακή εκτόνωση των καιρικών φαινομένων κανονικά τα σχολεία αποφασίστηκε να λειτουργήσουν μετά τις 10 π.μ. στην Αττική.

Στον δήμο Μεγαρέων λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιοχή, για την ασφάλεια των παιδιών, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Χρυσοχοΐδης

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου γίνονται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας, μετέβη τα ξημερώματα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώθηκε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Προβλήματα στην Πιερία 

Προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Πιερία στη διάρκεια της νύχτας. Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης. «Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε οκτώ κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε τέσσερις αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε ο κ. Πατσιαλής.

Τα σχολεία στον νομό θα μείνουν σήμερα κλειστά.

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δένδρων λόγω των δυνατών ανέμων

Στη Θεσσαλονίκη οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τη νύχτα προκάλεσαν πτώσεις δένδρων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε επτά περιπτώσεις για κοπές και απομακρύνσεις κλαδιών και κορμών δένδρων από το οδόστρωμα, οι περισσότερες απ' αυτές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και κάποιες σε Καλαμαριά και Κορδελιό. Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά σε δύο από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επενέβησαν οι πυροσβέστες καταγράφηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι δυνατές ριπές ανέμου μετακίνησαν κάδους απορριμμάτων, σκουπίδια κι άλλα αντικείμενα στους δρόμους και γι' αυτό το λόγο η Τροχαία συνιστά την προσοχή στους οδηγούς οχημάτων. 

Δωδεκάνησα: Απαγόρευση απόπλου, καθηλωμένα τα αεροσκάφη

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στα Δωδεκάνησα στις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις προς και από τα νησιά, με την ένταση των ανέμων να ξεπερνά τα 8 και σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τα 9 μποφόρ, γεγονός που έχει προκαλέσει απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών. Καθηλωμένα παραμένουν επίσης εξαιτίας της κακοκαιρίας και τα αεροσκάφη.

Στην περιοχή του Ζέφυρου, στην πόλη της Ρόδου, και συγκεκριμένα κοντά στην Δημόσια Εφορία της Ρόδου, ένα τεράστιο δέντρο έσπασε από τον δυνατό αέρα και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Πολλά από τα σχολεία με ευθύνη των διευθυντών και των συλλόγων καθηγητών και γονέων, ανέστειλαν τη λειτουργία τους για κάποιες ώρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:25 - 25 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.