ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για το… χρέος θα μιλήσει ο Τσίπρας στο Παρίσι!

15:11 - 25 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Για το… χρέος θα μιλήσει ο Τσίπρας στο Παρίσι!
Όχι δεν είναι ανέκδοτο, ούτε οι Γάλλοι κάνουν πλάκα με τα χάλια της Ελλάδος!

 O Αλέξης Τσίπρας, είναι επίσημος προσκεκλημένος, της Σχολής Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι, ως πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, για να μιλήσει στις 27 Νοεμβρίου 2019 για το …δημόσιο χρέος, με αφορμή την ίδρυση ομώνυμης έδρας στη Σχολή!

Η εισαγωγή θα γίνει από τον Διευθυντή της Σχολής  Φρεντερίκ Μιον και την κάτοχο της έδρας Αν Λορ Κιρσελ, ενώ τη συζήτηση θα διευθύνει ο Πανεπιστημιακός Ενρίκο Λέτα της σχολής διεθνών σχέσεων.

Το παράδοξο και ανεξήγητο συνάμα είναι ότι καλείται ως επίσημος ομιλητής, ένας κατά κοινή ομολογία αποτυχημένος πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας, να μιλήσει στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού (IPA), κοινώς αναφερόμενο ως Science Po , το οποίο:

-Ιδρύθηκε το 1872 για να προωθήσει μια νέα τάξη Γάλλων, πολιτικών μετά τη γαλλική ήττα στον Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο και έχει εκπαιδεύσει, μεταξύ άλλων, 32 αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων, 7 από τους 8 Γάλλους Πρόεδρους, 3 επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καθώς και  επικεφαλής διεθνών οργανισμών (συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, της UNESCO, του ΠΟΕ, του ΔΝΤ, του ΕΚ και της ΕΚΤ).

-Για το 2019  κατέλαβε την 3η θέση στον κόσμο για την πολιτική και τις διεθνείς σπουδές.

-Επεκτάθηκε έξω από το Παρίσι δημιουργώντας επιπλέον πανεπιστημιουπόλεις στη Ντιζόν, τη Χάβρη, το Μέντον, τη Νανσί, το Πουατιέ και το Ρέιμς. Το ίδρυμα είναι μέλος της Ένωσης Επαγγελματικών Σχολών Διεθνών Υποθέσεων και του Παγκόσμιου Δικτύου Δημόσιας Πολιτικής.

Εκεί, λοιπόν, ο… άγλωσσος Τσίπρας θα μιλήσει για τις προκλήσεις  της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, όπως η ανάγκη χρηματοδότησης, η φύση του χρέους και η βελτίωση της διαφάνειας, που έχουν καταστεί κεντρικά τόσο στην εξασφάλιση μιας βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης όσο και για τη μείωση των ανισοτήτων.

Προκειμένου, όπως τονίζεται στην σχετική πρόσκληση που στάλθηκε και στον υπογράφοντα το ρεπορτάζ, να αναπτυχθεί μια εις βάθος γνώση των καταστάσεων και των επιλογών των τελευταίων εξήντα ετών, καθώς και μια εις βάθος σκέψη για τις λύσεις που θα προταθούν για το μέλλον.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

isisi

Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 25 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.