ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορεία του ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας στην Αθήνα

11:56 - 26 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Πορεία του ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας στην Αθήνα
Ραντεβού στις 9 το πρωί στο Μετρό Ευαγγελισμού έδωσαν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ για να ακολουθήσει πορεία προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Σε παναττική στάση εργασίας από τις 7 το πρωί και μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι έχουν κατέβει σήμερα  οι εκπρόσωποι επτά σωματείων, (Λαϊκό, Ευαγγελισμός, Αττικόν, ΕΛΠΙΣ, ΚΑΤ, Σωτηρία, Θριάσιο) υλοποιώντας την απόφαση της κοινής σύσκεψης 15 πρωτοβάθμιων σωματείων της Αττικής, προκειμένου να δυναμώσει η δράση για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για απαράδεκτη κατάσταση με τις ελλείψεις προσωπικού, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, τους πετσοκομμένους μισθούς και την ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας.

Όπως ανέφεραν επίσης, στον προϋπολογισμό για το 2020, προβλέπεται νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 37 εκατ. ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία και νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους για υγειονομική περίθαλψη κατά 89 εκατ. ευρώ. Ενώ, ακόμη χειρότερη θα είναι η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπου μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση κατά 4 εκατ. ευρώ.

Σ' αυτό το φόντο τα 15 σωματεία συμμετέχουν σήμερα στην παναττική στάση εργασίας (7π.μ.-3μ.μ.) και 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα και με αιχμή τα ΒΑΕ και το Ασφαλιστικό.

Ενώ, το Σάββατο 30/11 θα έχουν συμμετοχή στα συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση και την Τετάρτη 11/12, θα συνεχίσουν με αγωνιστική παρέμβαση στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με θέμα «ΣΔΙΤ στην παροχή υπηρεσιών Υγείας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.