ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρός σεισμός σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης

10:43 - 27 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Ισχυρός σεισμός σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης
Σεισμική δόνηση καταγράφηκε σημειώθηκε στις 9:25 σήμερα το πρωί, με τη δόνηση να γίνεται αρκετά αισθητή στην Κρήτη, όπως και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο η δόνηση ήταν έντασης 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κρήτης σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας δίνει το μέγεθος του σεισμού στα 5,8 Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων σε απόσταση 258 χλμ. νότια της Αθήνας. Ο σεισμός που έγινε αισθητός στο Ηράκλειο έχει εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Τι αναφέρουν οι σεισμολόγοι

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι «το βάθος του ήταν αρκετά μεγάλο», γεγονός που σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα «δεν θα έχουμε συνέχεια».

«Τέτοιοι σεισμοί δεν συνοδεύονται από μεγάλη σεισμική δραστηριότητα», εξήγησε και πρόσθεσε πως «ο σεισμός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον χθεσινό στην Αλβανία».

«Καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας δεν έχει ο σημερινός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης», τόνισε και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης για να συμπληρώσει ότι «Λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους του, δεν θα έχει καμία συνέχεια».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:15 - 27 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.