ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Energa: Πέντε χρόνια με αναστολή στον Φλώρο, αθώος ο Μηλιώνης

16:35 - 28 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Energa: Πέντε χρόνια με αναστολή στον Φλώρο, αθώος ο Μηλιώνης
Χωρίς χειροπέδες αποχώρησε από το δικαστήριο ο Αριστειδης Φλώρος για την υπόθεση της Energa, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων με τριετή αναστολή. Πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της Hellas Power Βασίλης Μηλιώνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος ήταν κατηγορούμενος για λαθρεμπορία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η ποινή των 21 χρόνων που του είχε επιβληθεί από το Πρωτόδικο Δικαστήριο μειώθηκε, καθώς του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και του σύννομου βίου (από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο) και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Με αυτά τα ελαφρυντικά σε συνδυασμό με την κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα,  ο κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να καταδικαστεί παραπάνω από 8 χρόνια.

Το  δικαστήριο τον απάλλαξε για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ, κρίνοντας πως ουσιαστικά δεν  αντιπροσώπευε αυτές τις εταιρείες, με βάση όσα ορίζονται από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απέστειλε κατόπιν αιτήματος των κατηγορουμένων σχετική απάντηση.

Εκτός από τον Αριστείδη Φλώρο ένοχοι κρίθηκαν άλλοι πέντε κατηγορούμενοι στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές από 1-2 χρόνια, αφού προηγουμένως τους είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά.

Αθωώθηκε ο Μηλιώνης και άλλοι τέσσερις

Πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της Hellas Power Βασίλης  Μηλιώνης, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια, και ο Αχ. Φλώρος.

Όσον αφορά στο ποσό της καταγγελλόμενης υπεξαίρεσης , το αρχικό κατηγορητήριο το ανέφερε ότι ανέρχεται  236 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό όμως συμπεριελάμβανε δήμους , δημόσιο , ΛΑΓΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ. Το δικαστήριο αναγνώρισε μόνο την οφειλή προς τους δήμους και το δημόσιο που φτάνει περίπου τα 72 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά από τους κατηγορούμενους είχαν δεσμευθεί 127 εκατομμύρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό ενώ ήδη από το στάδιο της ανάκρισης, όπως αναγνώρισε και το δικαστήριο, είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  βάση του σχετικού νόμου περί επιεικούς μεταχείρισης, περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πάρουν Δημόσιο και Δήμοι.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.