ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΗΕ: Στην Ελλάδα η ομάδα εργασίας για την Αυθαίρετη Κράτηση

15:48 - 29 Νοε 2019 | Ειδήσεις
ΟΗΕ: Στην Ελλάδα η ομάδα εργασίας για την Αυθαίρετη Κράτηση
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2019, αναμένεται να πραγματοποιήσει η ομάδα εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για την Αυθαίρετη Κράτηση, με σκοπό την αξιολόγηση της κατάσταση στη χώρας, αναφορικά με τη στέρηση της ελευθερίας.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τρία μέλη της ομάδας, τον Josúdez, την Leigh Toomey και τον Sètondji Roland Adjov,  θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και άλλους παράγοντες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες θα επισκεφτούν διάφορα σημεία κράτησης, όπως φυλακές, αστυνομικά τμήματα και ιδρύματα ανηλίκων, μεταναστών και ατόμων με ψυχοκοινωνικές αναπηρίες, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες, οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος της συνολικής αξιολόγησής τους.

Η Ομάδα Εργασίας θα κοινοποιήσει τις προκαταρκτικές παρατηρήσεις της σε συνέντευξη Τύπου στις 13 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 στο Electra Hotel Athens και θα παρουσιάσει την τελική της έκθεση για την επίσκεψη στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.