ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στα Προπύλαια για την επέτειο Γρηγορόπουλου

19:28 - 06 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στα Προπύλαια για την επέτειο Γρηγορόπουλου
Νέες συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα Προπύλαια για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ύστερα από τις πρωινές μαθητικές συγκεντρώσεις.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα κορυφωθούν το βράδυ οπότε και θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Συγκεκριμένα στις 21:00 στο σημείο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, στις οδούς Τζαβέλα και Μεσολογγίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση. Αντίστοιχες εκδηλώσεις μνήμης έχουν προγραμματιστεί και για άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Γιάννενα, Λάρισα και Λαμία.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε το μαθητικό - φοιτητικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας είναι δρακόντεια, με τη ΓΑΔΑ να έχει καταρτιστεί σχέδιο για άμεση επέμβαση σε περίπτωση επεισοδίων και συλλήψεις, αλλά ταυτόχρονα, όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, έχουν δοθεί διαταγές, οι αστυνομικοί να δείξουν ψυχραιμία και να μην προκαλέσουν.

Τέλος, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την προστασία δημόσιων κτιρίων και κυρίως αστυνομικών στόχων, ενώ σε επιφυλακή είναι οι δυνάμεις και λόγω της προγραμματισμένης συγκέντρωσης στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.