ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντοπίστηκε υδροπονική καλλιέργεια εμπλουτισμένης κάνναβης στην Αττική

18:33 - 10 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Εντοπίστηκε υδροπονική καλλιέργεια εμπλουτισμένης κάνναβης στην Αττική
Βιομηχανική εγκατάσταση, έκτασης 600 τ.μ. στη θέση Σπιθάριζα στον Κουβαρά Αττικής, η οποία είχε μετατραπεί σε πλήρως εξοπλισμένο και εν πλήρη λειτουργία εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας εμπλουτισμένης κάνναβης (skunk), εντόπισαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών κλιμάκιο υπαλλήλων του Τμήματος Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης, Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με υπαλλήλους του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας.

Στη διάρκεια επέμβασής τους, μεσημβρινές ώρες της 5ης Δεκεμβρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 597 δενδρύλλια χασίς σε αρχικά στάδια ανάπτυξης, καθώς και εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, όπως φωτιστικά με αντίστοιχους λαμπτήρες, κατάλληλους για υδροπονική καλλιέργεια, ανεμιστήρες, αντλία νερού, αφυγραντήρες, ροοστάτες, σύστημα εξαερισμού, τσουβάλια με φυτόχωμα, μηχάνημα κοπής και συσκευασίας κάνναβης κ.ά.

Συνελήφθη ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, 37 ετών, ο οποίος βρισκόταν εντός της εγκατάστασης και προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, ενώ αναζητούνται αλλά δύο άτομα, Αλβανός και Έλληνας στο όνομα του οποίου είχε εκμισθωθεί ο χώρος.

Επίσης, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο Ι.Χ, το οποίο ανήκει στον αναζητούμενο υπήκοο Αλβανίας.

Ο συλληφθείς, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2010 σε πολυετή κάθειρξη για ληστείες, είχε αποφυλακιστεί και απελαθεί το 2016 και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα παρανόμως.

Τώρα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.