ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαρτυρία στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία»

22:24 - 10 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Διαμαρτυρία στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία»
Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά την παρέμβαση ομάδας ατόμων έξω από το κτίριο της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Αναλυτικότερα, περίπου 25-30 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο όπου φώναξαν συνθήματα υβριστικά για δημοσιογράφους και την εφημερίδα, ενώ έγραψαν ανάλογα συνθήματα στους τοίχους του απέναντι κτιρίου και πέταξαν τρικάκια.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 17:00 και οι νεαροί παρέμειναν στο σημείο περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν στις δύο προσαγωγές.

«Η επίθεση στην εφημερίδα Δημοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Καταδικάζουν Πέτσας - Χαρίτσης

«Αυτοί που έβαλαν σήμερα στο στόχαστρο την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον της Δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Δημοκρατία» προσβάλλει την ελευθεροτυπία, έννοια κομβική για το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Ενέργειες σαν κι αυτές υπονομεύουν το δημόσιο διάλογο και είναι αυτονόητα καταδικαστέες, ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:37 - 10 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.