ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορεία των συνταξιούχων στα Προπύλαια για τη 13η σύνταξη

14:26 - 14 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Πορεία των συνταξιούχων στα Προπύλαια για τη 13η σύνταξη
Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο, το οποίο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην πορεία συμμετείχαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ -ΟΑΕΕ -Δημοσίου -ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ -ΕΛΤΑ -ΟΣΕ- ΠΕΣ ΝΑΤ-ΠΣΣ Δικηγόρων -ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ -ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ-ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Οι συνταξιούχοι έκαναν αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους διεκδικώντας όσα τους έχουν περικοπεί τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα, ζητούν την 13η σύνταξη, ενόψει των γιορτών, καθώς και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και καμία ιδιωτικοποίηση ή κεφαλαιοποίηση αυτού.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, «έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στον οποίο θα εκθέσουν και θα διεκδικήσουν τη λύση των προβλημάτων που οι αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων έχουν δημιουργήσει στους συνταξιούχους την τρέχουσα δεκαετία. Άμεσα και μπροστά στα Χριστούγεννα απαιτούμε να καταβληθεί η 13η σύνταξη, καθώς και τα παράνομα παρακρατηθέντα, χωρίς προαπαιτούμενα, σε όλους τους συνταξιούχους».

Μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Καμπούρης, ανακοίνωσε πως ο πρωθυπουργός για λόγους εθνικών θεμάτων δεν μπορεί να δεχτεί σήμερα τους επικεφαλής του συλλαλητηρίου και προγραμματίζει σχετική συνάντηση μαζί τους τον προσεχή Ιανουάριο.

Ωστόσο, εκπρόσωποι των συνταξιούχων συναντήθηκαν με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, και Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:02 - 14 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.