ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζωγράφου: Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε καρφιά- Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα

15:00 - 16 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Ζωγράφου: Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε καρφιά- Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα
Ο εκρηκτικός – εμπρηστικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι κοντά στο ΑΤ Ζωγράφου το πρωί της Δευτέρας και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, περιείχε σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και καρφιά.

Η παρουσία των καρφιών δείχνει ότι οι άγνωστοι που άφησαν το κουτί με τον μεταλλικό σωλήνα, μέσα στον οποίο βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά ή ακόμα και θύματα. Τυχαίο δεν ήταν άλλωστε και το σημείο που είχε τοποθετηθεί το κουτί, κοντά στην περιοχή που σταθμεύει το όχημά του ή τη μοτοσικλέτα του ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος.

Ωστόσο, προβληματισμός επικρατεί στις αρχές για το ότι δεν υπήρξε προειδοιποιητικό τηλεφώνημα για έναν μηχανισμό που είχε καρφιά, ρολόι, πυρίτιδα και ένα μπουκάλι με συνδεσμολογία.

Προς το παρόν, τα σενάρια που εξετάζονται είναι τρία:

- Οι δράστες δεν ήθελαν να ειδοποιήσουν τις αρχές με στόχο να πραγματοποιήσουν ένα «τυφλό» χτύπημα.

- Οι δράστες να άφησαν το κουτί στο τοιχίο και να τον βρήκε ο διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου πριν προλάβουν να κάνουν το προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

- Ο μηχανισμός να μην μπορούσε να εκραγεί αν στόχος των δραστών ήταν απλά να στείλουν μήνυμα ότι έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν έναν τέτοιο μηχανισμό και να τον αφήσουν δίπλα σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι τον εκρηκτικό μηχανισμό αντιλήφθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του έξω από τη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης. Ο αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι που ήταν τοποθετημένα πίσω από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωση του μηχανισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.