ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΑΔ: Ανταπόκριση πολιτών και εφαρμογή του αντικαπνιστικού σε ποσοστό 75%

18:29 - 30 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
ΕΑΔ: Ανταπόκριση πολιτών και εφαρμογή του αντικαπνιστικού σε ποσοστό 75%
Τη θετική ανταπόκριση των πολιτών και τη συμμόρφωσή τους στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε ποσοστό 75%, δείχνουν τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που προέκυψαν από τους ελέγχους στα 568 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ελέγχθησαν από τις 20 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ «το τελευταίο τρίμηνο του 2019 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα στη μάχη κατά του καπνού. Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, η ετοιμότητα του ελεγκτικού μηχανισμού, αλλά πάνω απ’ όλα η συμμετοχή των πολιτών κατέδειξαν, πως η ελληνική κοινωνία ωριμάζει και υποστηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες ενάντια στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Ο νόμος, η εφαρμογή του οποίου αποτέλεσε στοίχημα και αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία, όχι μόνον εφαρμόζεται αλλά έχει και εντυπωσιακά αποτελέσματα με πρωτόγνωρα ποσοστά αποδοχής». 

Όπως τονίζεται, ο απολογισμός των ελέγχων που διενήργησαν τα κλιμάκια των ΕΑΔ-ΕΛ.ΑΣ, σε όλη την επικράτεια, σε καταστήματα όπως εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, παιδότοπους, ιντερνέτ καφέ, κυλικεία θεάτρων αλλά και νυχτερινά κέντρα έως το τέλος τους έτους καταγράφουν τη συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και επιχειρηματιών. Οι πολίτες αγκάλιασαν την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας αναγνωρίζοντας το θετικό αντίκτυπο αυτής της προσπάθειας στην καθημερινότητα όλων μας».

«Η προστασία της δημόσιας υγείας, η διασφάλιση της ισότιμης λειτουργίας των επιχειρήσεων, η βελτίωση της κοινωνικής ευεξίας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας και ειδικότερα του δικαιώματος των νέων, των εγκύων, των μητέρων, των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων να απολαμβάνουν την βόλτα τους απαλλαγμένοι από τις δυσάρεστες συνέπειες του παθητικού καπνίσματος είναι μόνο λίγα από τα οφέλη του αντικαπνιστικού νόμου», επεσήμανε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.