ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση: Διερευνά τα αίτια για το κλείσιμο της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας

09:30 - 31 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Κυβέρνηση: Διερευνά τα αίτια για το κλείσιμο της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας
Με εντολή του πρωθυπουργού δύο υπουργοί διερευνούν τα αίτια για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας «Ζηνοβία» τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδης κινούν όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που τονίζουν ακόμη ότι ο πρώτος θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις ενώ αντίστοιχα ο δεύτερος διερευνά τυχόν παραλείψεις της τροχαίας.

Τα δυο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στη Μαλακάσα άνοιξαν, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που βρίσκεται στο σημείο, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ενώ από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, οπότε κινούνται και αυτά κανονικά στην οδό.   

Ο κ. Καραγιάννης εξήγησε ότι περίπου στις 9.30 το βράδυ ομαλοποιήθηκε η κατάσταση καθώς είχε σχηματιστεί ουρά 3,5 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής ενημερωνόταν συνεχώς από νωρίς το απόγευμα για την εξέλιξη του προβλήματος και περίπου στις 7.15 μμ μετέβη επιτόπου για να συντονίσει από κοντά την κατάσταση.   

Στη Μαλακάσα έπεφτε μετά τις δυο το μεσημέρι πυκνό χιόνι δυσκολεύοντας παρά πολύ τον αποχιονισμό από τα μηχανήματα της Νέας Οδού. Η τροχαία προκαλούσε συνεχώς τεχνητές ανασχέσεις τις κυκλοφορίας για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να ελέγξει τη ροή της κυκλοφορίας.   

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα η Νέα Οδός να διακόψει εντελώς την κυκλοφορία στα διόδια των Αφιδνών για όσους κατευθύνονταν προς Λαμία και στα Διόδια των Θηβών για όσους κατευθύνονταν προς Αθήνα, δίνοντας παράλληλα διεξόδους για όσους ήθελαν να επιστρέψουν προς τα πίσω.  

Παρόλα αυτά στα διόδια των Αφιδνών παρότι επετράπη η ελεύθερη διέλευση δημιουργήθηκε μεγάλη ουρά αυτοκινήτων. Το όλο πρόβλημα επιδεινώθηκε από τα φορτηγά που είχαν σταθμεύσει στις λωρίδες έκτακτης κυκλοφορίας, καθώς είχε απαγορευτεί από το πρωί η κυκλοφορία τους.

Καραμανλής: Προέχει η ασφάλεια των οδηγών    

Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής από την Μαλακάσα όπου είχαν ακινητοποιηθεί τα οχήματα λόγω της κακοκαιρίας και κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Νέας Οδού στις Αφίδνες.

«Μαζί με τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, έχουμε συνεχή συνεργασία με τους υπεύθυνους της Νέας Οδού, τον αστυνομικό διευθυντή Βοιωτίας, κ. Αναστάσιο Βρούβα και τον αστυνομικό διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, κ. Σπυρίδωνα Λάσκο, για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της κυκλοφορίας» δήλωσε ο κ.Καραμανλής.

«Η κατάσταση είναι ακόμα πολύ δύσκολη, αλλά αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοιχτός και στα δυο ρεύματα. Συνεννοήθηκα, με τη Νέα Οδό, η διέλευση από τα διόδια να είναι ελεύθερη, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών και οπωσδήποτε να μην ξεκινούν καν, χωρίς να έχουν τοποθετήσει αλυσίδες στα οχήματά τους, γιατί έτσι επιβαρύνουν την κατάσταση και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους. Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα» υπογράμμισε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.