ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοφάνεια με «Ηφαιστίωνα», μόνο για... τολμηρούς (videos)

15:42 - 06 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Θεοφάνεια με «Ηφαιστίωνα», μόνο για... τολμηρούς (videos)
Με τσουχτερό κρύο πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σε άλλες η γνωστή τελετή των Θεοφανείων έχει ακυρωθεί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προκαλεί η κακοκαιρία «Ηφαιστίων».

Στη Χίο, ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του νησιού πραγματοποιήθηκε με 10 μποφόρ άνεμο.  Σύμφωνα με το politischios.gr, φέτος οι τολμηροί, που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες ήταν μόλις 3, που με περίσσια θέληση έπεσαν στα φουρτουνιασμένα νερά του κεντρικού λιμένα της Χίου, λαμβάνοντας την ευχή του Μητροπολίτη Χίου αλλά και των παρισταμένων.

Ακυρώθηκε ο αγιασμός των υδάτων στα Χανιά

Στα Χανιά δεν πραγματοποιήθηκε τελικά ο αγιασμός, λόγω κακοκαιρίας και υψηλού κυματισμού στο λιμάνι. Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Με 10 μποφόρ βούτηξαν και στη Σύρο

Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε η φετινή γιορτή των Θεοφανείων στην Σύρο.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έφταναν έως και τα 10 μποφόρ δεν επέτρεψαν την καθιερωμένη διεξαγωγή της λιτάνευσης της εικόνας από τον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, έως την Πλατεία Κανάρη στην Ερμούπολη.  Πάντως, ο αγιασμός των υδάτων από τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο έγινε κανονικά, έστω κι αν οι καιρικές συνθήκες στάθηκαν ισχυρό εμπόδιο. Λιγοστοί ήταν φέτος οι πιστοί που παρακολούθησαν τη διαδικασία, αλλά και οι τολμηροί κολυμβητές που έλαβαν μέρος. Ωστόσο, έστω και αυτοί οι λίγοι δεν πτοήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες και έπεσαν στα παγωμένα νερά τηρώντας το πατροπαράδοτο χριστιανικό έθιμο.

Τον σταυρό από τα νερά του λιμανιού της Ερμούπολης ανέσυρε ο Γιώργος Ξαγοράρης, ο οποίος είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο και στο παρελθόν.

Μια κοπέλα έπιασε τον Σταυρό στη Ναύπακτο

Μία κοπέλα έβαλε τα «γυαλιά» σε επτά αγόρια σήμερα στη Ναύπακτο, πιάνοντας τον Σταυρό. Σύμφωνα με το npress.gr, τα παιδιά βούτηξαν για τον σταυρό από την ακριβώς απέναντι πλευρά από εκείνη που ο Μητροπολίτης τον έριξε στην θάλασσα, οπότε η διαδικασία ήταν απόλυτα δίκαιη. Για άλλη μια χρονιά το λιμάνι πλημμύρισε από κόσμο που βρέθηκαν για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Πάνω από 30 τολμηροί στην Πάτρα

Περισσότερα από 30 άτομα αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του βόρειου λιμανιού της Πάτρας για να πιάσουν τον σταυρό.

Τελικά, τον σταυρό τον έπιασε ένα 19χρονος, ο οποίος είχε βουτήξει άλλες πέντε φορές στο παρελθόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.