ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικηγόρος Λαβίδα στο αμερικανικό δικαστήριο: Δικάζετε τον λάθος άνθρωπο

12:06 - 07 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Δικηγόρος Λαβίδα στο αμερικανικό δικαστήριο: Δικάζετε τον λάθος άνθρωπο
Ο Τηλέμαχος Λαβίδας αρνείται την κατηγορία ότι ήταν ένας από τους πληροφοριοδότες διεθνούς δικτύου traders. "Δικάζετε τον λάθος άνθρωπο", τόνισε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα και ο Τζόναθαν Στρίτερ, ένας από τους δικηγόρους του Λαβίδα, τόνισε πως ο Λαβίδας δεν έδινε πληροφορίες, αλλά μία γυναίκα που πράγματι έδωσε τις πληροφορίες σχετικά με την Ariad Pharmaceutical INC σε επενδυτή.

Οι εισαγγελικές αρχές ισχυρίζονται ότι ο Λάβιδας πήρε πληροφορίες από τον πατέρα του, διευθύνοντα σύμβουλο της οικογενειακής εταιρίας φαρμάκων και πρώην διευθυντή της Ariad, τις οποίες έδωσε στον φίλο του, τον Έλληνα επιχειρηματία και εστιάτορα Γεώργιο Νίκα.

Ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι ο πρώτος από τους κατηγορούμενους που βρίσκεται ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, με τους εισαγγελείς να υποστηρίζουν ότι ήταν ένας από τους ανθρώπους που τροφοδότησαν με πληροφορίες το δίκτυο των traders σε διάφορες ηπείρους.

Εάν καταδικαστεί, ο Λαβίδας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ χρόνια. Μεταξύ αυτών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες στις ΗΠΑ είναι ο τραπεζίτης της Goldman Sachs, Μπράιαν Κοέν, ο trader και γνωστός παίκτης Τζόζεφ Ελ Κούρι, ο οποίος ζει στο Λονδίνο και το Μονακό και ο Μπένζαμιν Τέιλορ, πρώην τραπεζίτης της  Moelis & Co. που ζούσε με την Ουίνδσορ στο Λονδίνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.