ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής για την υπόθεση Novartis

19:56 - 09 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής για την υπόθεση Novartis
Συνολικά 28 νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Ελβετία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης των πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Τα αιτήματα αφορούν τις τιμολογήσεις φαρμάκων της εταιρείας σε χώρες της Ευρώπης και για τραπεζικούς λογαριασμούς που ενδέχεται να διατηρούν πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητούν την παροχή στοιχείων από τις αρμόδιες αρχές των χωρών, σχετικά με την τιμολόγηση σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας ώστε να συγκρίνουν τα δεδομένα και να αξιολογήσουν αν τελικά στην Ελλάδα τα προϊόντα της Novartis διατίθεντο στην αγορά με σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με άλλες χώρες. Αν δηλαδή σκευάσματα της πολυεθνικής εταιρίας εμφάνιζαν στην ελληνική αγορά υψηλότερες τιμές από αυτές που κατά μέσο όρο είχαν σε άλλες χώρες.

Κατά τον τελευταίο χρόνο η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει αποστείλει τουλάχιστον 50 αιτήματα δικαστικής συνδρομής, σε Ευρώπη και Αμερική, για την ερευνώμενη υπόθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.