ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εννέα προσαγωγές στο Κουκάκι, μετά την ανακατάληψη κτιρίων

19:24 - 11 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Εννέα προσαγωγές στο Κουκάκι, μετά την ανακατάληψη κτιρίων
Εννέα προσαγωγές έγιναν συνολικά από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Κουκάκι, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21, από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση των αντεξουσιαστών, οι οποίοι νωρίτερα ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια.

Άνδρες της ΕΚΑΜ, αφού έσπασαν τις πόρτες, προσπάθησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του πρώτου κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ματρόζου 45. Ωστόσο, συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση των καταληψιών, οι οποίοι πετούν τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών. Για την αστυνομική επιχείρηση είναι ενήμερος και ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Η επιχείρηση για την εκκένωση του δεύτερου κτιρίου, στην οδό Παναιτωλίου 21, θα ξεκινήσει αφότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην οδό Ματρόζου 45.

Νωρίτερα, υπήρξαν επεισόδια μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και αλληλέγγυων, οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους καταληψίες.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για χρήση χημικών εκ μέρους των ανδρών της ΕΛΑΣ, καθώς και για την προσαγωγή εννέα ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακατάληψη των δύο κτιρίων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από ομάδες αντεξουσιαστών, αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές αρχές.

Τα συγκεκριμένα κτίρια είχαν εκκενωθεί από την Ελληνική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:45 - 11 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.