ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρέ-καρέ η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι

19:24 - 12 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Καρέ-καρέ η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι
Βίντεο και φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση δύο κτιρίων στο Κουκάκι χθες Σάββατο, έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα στην οδό Ματρόζου και στην οδό Παναιτωλίου, όπου ομάδες αντεξουσιαστών προχώρησαν στην ανακατάληψη των συγκεκριμένων κτιρίων.

Άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ έφθασαν αμέσως στην περιοχή, όπου έως τις 9.30 το βράδυ, κατάφεραν να «σπάσουν» τις δύο καταλήψεις, προχωρώντας παράλληλα σε συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια της διπλής επιχείρησης, μάλιστα, συνολικά έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, καθώς  οι αντεξουσιαστές προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο των δυνάμεων ασφαλείας, πετώντας μπογιές, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στη γειτονιά της Αθήνας ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ομάδες αντεξουσιαστών ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια, αιφνιδιάζοντας την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αλληλέγγυοι, οι οποίοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές αρχές μάλιστα, προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Τα συγκεκριμένα κτίρια είχαν εκκενωθεί από την Ελληνική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, είχε ξεσπάσει πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή τις καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και αστυνομική αυθαιρεσία.

Στο αυτόφωρο 20 συλληφθέντες

Έξι κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας εις βάρος των 20 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων.

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών οδηγήθηκαν συνολικά 21 συλληφθέντες. Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλεγόταν και μία ανήλικη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη, ενώ οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο.

Οι εμπλεκόμενοι διώκονται, κατά περίσταση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας, της βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων και της βαριάς σωματικής βλάβης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 αλληλέγγυοι, οι οποίοι πέταξαν διάφορα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, μάλιστα, προχώρησαν στη ρίψη μίας χειροβομβίδας κρότου – λάμψης, ενώ προσήγαγαν τέσσερα άτομα και συνέλαβαν ακόμη δύο.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:17 - 12 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.