ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛ.ΑΣ: Ελάχιστα αποτυπώματα στην επιχείρηση εκκένωσης στο Κουκάκι

14:00 - 13 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
ΕΛ.ΑΣ: Ελάχιστα αποτυπώματα στην επιχείρηση εκκένωσης στο Κουκάκι
Τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συλλέχθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων-καταλήψεων στο Κουκάκι, επί των οδών Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στη Ματρόζου, σε σύνολο 35 πειστηρίων (14 πυροσβεστήρες, κράνη, φορητοί υπολογιστές κλπ.) βρέθηκαν μόνο τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο. Σε ολόκληρο το διώροφο κτήριο βρέθηκαν μόνον τέσσερα αποτυπώματα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πέντε φορητούς υπολογιστές υπήρχε μόνον ένα αποτύπωμα σε μία οθόνη και κανένα στα πληκτρολόγια ή στην εξωτερική επιφάνεια.

Και στους 14 πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και τελικά εκσφενδονιστεί κατά των αστυνομικών, βρέθηκε μόνο ένα αποτύπωμα.

Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα στις άλλες δύο καταλήψεις.

Συγκεκριμένα, στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου 21, επί 18 πειστηρίων, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες, δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτηρίου βρέθηκαν τέσσερα αποτυπώματα, τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Στο κτήριο της οδού Αρβάλη 3, επί 12 πειστηρίων, δεν υπήρξε αποτύπωμα, ενώ στους εσωτερικούς χώρους βρέθηκαν δύο τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Στο σύνολο των ευρυμάτων

Στα τρία κτήρια επί 65 πειστηρίων, βρέθηκαν μόνο τρία αποτυπώματα. Στους χώρους των κτηρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων βρέθηκαν μόνο 10 αποτυπώματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε έντυπο οδηγιών που βρέθηκε στην οδό Αρβάλης 3 τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι οι οδηγίες αυτές εφαρμόστηκαν κατά γράμμα. Παρόλα αυτά, η αστυνομία δηλώνει πως κατόρθωσε να βρει σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτηριακών χώρων, αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα, τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Τα μέχρι στιγμής εργαστηριακά ευρήματα, καθώς και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για άτομα που συνελήφθησαν και υποβλήθηκαν σε αυτές, διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και ο εργαστηριακός έλεγχος συνεχίζεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.