ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΑΔ: Καινοφανές νομικό μόρφωμα οι λέσχες καπνιστών

12:34 - 14 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
ΕΑΔ: Καινοφανές νομικό μόρφωμα οι λέσχες καπνιστών
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) ενημερώθηκε για το... τέχνασμα που σχεδιάζουν ιδιοκτήτες μπαρ και καφέ, προκειμένου να μετατρέψουν σε λέσχες καπνίσματος τα καταστήματά τους, ώστε να αποφύγουν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Άκρως αντίθετη στη δημιουργία λεσχών για καπνιστές δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), η οποία τονίζει ότι πρόκειται για «απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων».

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας χαρακτηρίζει τις λέσχες «καινοφανές νομικό μόρφωμα»  και προειδοποιεί όσους προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κινήσεις ότι θα τύχουν ενδελεχών και κατά προτεραιότητα ελέγχων για τις συνθήκες «ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους».

Σημειώνεται ότι η δημιουργία λεσχών για καπνιστές αποτελεί πρωτοβουλία του πανελλήνιου σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ). Το σωματείο υποστηρίζει ότι τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα μετατροπής μέρους των χώρων τους σε λέσχες κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές έχοντας προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτή η δυνατότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 14 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.