ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουκάκι: Αίτημα της αστυνομίας να μετατραπούν σε κακούργημα οι κατηγορίες

15:34 - 15 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Κουκάκι: Αίτημα της αστυνομίας να μετατραπούν σε κακούργημα οι κατηγορίες
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής απέστειλε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με το οποίο ζητεί τη μετατροπή των κατηγοριών σε βάρος των 20 συλληφθέντων στο Κουκάκι από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι της Ένωσης μετέβησαν σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και υπέβαλαν στον εισαγγελέα, Βασίλη Πλιώτα, αίτημα-υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί στους 20 συλληφθέντες, από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Κατά τους αστυνομικούς τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ακόμη η ένωση ζητά να ελεγχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις σε βάρος των 20 κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι παρέμβαση για το θέμα των επιθέσεων από τους καταληψίες στους αστυνομικούς στο Κουκάκι και τις αποφάσεις των εισαγγελέων, που αποφάνθηκαν πως είναι πλημμέλημα και αφέθηκαν ελεύθεροι, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ, σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως υπάρχει το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου» και πέταξε το γάντι στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι ο κάθε πολίτης περιμένει να κάνει μια καταγγελία για τους τσιμεντόλιθους και όλα αυτά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.