ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργία των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ

14:30 - 22 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Απεργία των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ
Σε πανελλαδική απεργία και πορεία διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών, καθώς σήμερα ξεκινά η λήξη των πρώτων συμβάσεων των εργαζομένων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Οι εργαζόμενοι προβαίνουν σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις το τελευταίο δίμηνο ενάντια στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Εργασίας, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων του προγράμματος, «αρνήθηκαν στην αντιπροσωπεία μας να συναντηθεί με κάποιον αρμόδιο». Η πορεία συνεχίστηκε προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ο εμπαιγμός της κυβέρνησης συνεχίστηκε και εκεί, καθώς και πάλι αρνήθηκαν το διάλογο και μια ξεκάθαρη απάντηση στο δίκαιο αίτημά μας, τη στιγμή που σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι πρώτες απολύσεις συναδέλφων του προγράμματός μας».

IMG 9043

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ διεκδικούν:

  • Άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής τους για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη για 12 μήνες για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό.
  • Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Στελέχωση των υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.
  • Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας.
  • Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στους δημόσιους φορείς.
  • Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.