ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερολίνο: Κανένα σχόλιο για το ελληνικό σχέδιο εγκατάστασης πλωτού φράχτη

15:41 - 31 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Βερολίνο: Κανένα σχόλιο για το ελληνικό σχέδιο εγκατάστασης πλωτού φράχτη
«Η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει σχετικά με τον πλωτό φράχτη, τον οποίο σκοπεύει να εγκαταστήσει η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων της μόνο από τις αναφορές των ΜΜΕ και δεν επιθυμεί να σχολιάσει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Αυτές τις αναφορές τις γνωρίζουμε κατ' αρχάς μόνο από τα ΜΜΕ και δεν διαθέτουμε δικά μας στοιχεία για το θέμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, έχει εκφραστεί σχετικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι και ο θεματοφύλακας των Συνθηκών, για αυτό είναι ασφαλώς δική της αρμοδιότητα. Από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία δεν έχει δικά της στοιχεία, δεν έχω λόγο να το σχολιάσω», σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Στιβ Άλτερ, απαντώντας σε ερώτηση εάν το εν λόγω μέσο μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, τόνισε ότι δεν γνωρίζει «το σκεπτικό πίσω από το σχέδιο της Αθήνας». Ο ίδιος επισήμανε ότι «η Γερμανία δεν χρησιμοποιεί ανάλογα μέσα για τη φύλαξη των συνόρων της στη Βόρεια Θάλασσα ή στη Βαλτική». «Πέρα από αυτό, όμως, είναι αρχή μας να μη σχολιάζουμε μέτρα που λαμβάνουν άλλα κράτη» πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Άλτερ και διευκρίνισε ότι «δεν γνωρίζει εάν το υπουργείο Εσωτερικών ή η Ομοσπονδιακή Αστυνομία είχαν συζητήσει για τέτοια μέτρα ή αν ακόμη η Αθήνα έχει μιλήσει σχετικά με τη Frontex».

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικός Τύπος: «Παράλογη ιδέα» τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο

Μεταναστευτικό: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το πλωτό φράγμα- Κόστος €500.000

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.