ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tουρκικά ΜΜΕ: Ένταση στα Ίμια μεταξύ τουρκικών και ελληνικών σκαφών

16:34 - 31 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Tουρκικά ΜΜΕ: Ένταση στα Ίμια μεταξύ τουρκικών και ελληνικών σκαφών
Για ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο κάνουν λόγο τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, ανήμερα της 24ης επετείου από την κρίση των Ιμίων.
Σύμφωνα με την τουρκική «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση και δημοσιεύει και βίντεο, ελληνικά και τουρκικά πλοία του λιμενικού ήρθαν σήμερα αντιμέτωπα στις βραχονησίδες των Ιμίων. Το δημοσίευμα, που δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα επίσημα, ούτε από τη μία,ούτε από την άλλη πλευρά, αναφέρει ότι τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής από νωρίς το πρωί σήμερα επιτηρούν τις βραχονησίδες πλησιάζοντας μέχρι 50 μέτρα τα Ίμια.
 
Την ίδια ώρα, 6 ελληνικά ψαροκάικα γύρω στις 11.30 το πρωί ξεκίνησαν από τη Λέρο και την Κάλυμνο και προσπάθησαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια. Ωστόσο, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής δεν τα άφησαν να πλησιάσουν και αποσύρθηκαν σε απόσταση περίπου 2 μιλίων.

Σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής απέπλευσαν από την Κω και την Κάλυμνο, αλλά μόλις είδαν τα τουρκικά πλοία αποσύρθηκαν στην Καλόλιμνο. Πάντως, την ώρα της έντασης, αναφέρει το ρεπορτάζ, τα τουρκικά ψαροκάικα που βρίσκονταν στα λιμάνια της Αλικαρνασσού απέφυγαν να κατευθυνθούν στην περιοχή των Ιμίων. Μάλιστα, λέγεται ότι ελληνικά και τουρκικά σκάφη πλησίασαν μαζί τους έως και 300 μέτρα.

Ως «χαμηλής έντασης γεγονός το οποίο συμβαίνει αρκετά συχνά και είναι ήδη λήξαν» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τις συγκεκριμένες αναφορές.

Το συγκεκριμένο σκηνικό έρχεται στη διάρκεια μιας "δύσκολης" μέρας για τα ελληνοτουρκικά, καθώς από το πρωί βρισκόταν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδαςελληνικής υφαλοκρηπίδας το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις»,
Τελευταία τροποποίηση στις 17:22 - 31 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.