ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oruc Reis: Στο Μαξίμου Παναγιωτόπουλος και αρχηγός ΓΕΕΘΑ

20:13 - 31 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Oruc Reis: Στο Μαξίμου Παναγιωτόπουλος και αρχηγός ΓΕΕΘΑ
O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για το Oruc Reis.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ότι το τουρκικό πλοίο Oruc Reis κινείται ανατολικά με κατεύθυνση εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι «γνωρίζεται ότι το ερευνητικό τουρκικό σκάφος "ORUC REIS", απογευματινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 2020, ανέστρεψε κινούμενο Ανατολικά, με κατεύθυνση εξόδου από το ελληνικό FIR. Το εν λόγω πλοίο παρακολουθείται από Φρεγάτα του ΠΝ».

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «δεν υπήρξε πόντιση καλωδίου ούτε ερευνητικές εργασίες και άρα το όλο περιστατικό είναι σε στάδιο αποδρομής».

Υπενθυμίζεται ότι το Oruc Reis βρισκόταν στην περιοχή προκειμένου να κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου σε περιοχή που είχε δεσμεύσει με NAVTEX η Τουρκία αλλά τελικά κινήθηκε δυτικότερα και βρέθηκε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό έγινε διότι παρασύρθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.







Τελευταία τροποποίηση στις 20:42 - 31 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.