ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Σε καραντίνα Έλληνες στην επαρχία Χουμπέι-Ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο

21:08 - 31 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Κοροναϊός: Σε καραντίνα Έλληνες στην επαρχία Χουμπέι-Ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο
Τρεις Έλληνες βρίσκονται σε καραντίνα στην κινεζική επαρχία Χουμπέι, επιδημική εστία του νέου κοροναϊού «2019-nCoV», σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα τρία άτομα είναι καλά στην υγεία τους και σε διαρκή επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο, ενώ παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε συντονισμό με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, προκειμένου να επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατόν.

Κύπρος: Το Υπ. Υγείας επιβεβαιώνει ύποπτο κρούσμα κοροναϊού

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Ιατρικές Υπηρεσίες της Κύπρου λόγω υποψίας ύπαρξης ύποπτου κρούσματος κοροναϊού. Την ύπαρξη του ύποπτου κρούσματος επιβεβαίωσε και το κυπριακό Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του.

Με την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας και σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις περιπτώσεις επιβατών που προέρχονται από την Κίνα, ο 22χρονος πέρασε από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι παρουσίαζε υψηλό πυρετό.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες και ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω εξετάσεις. Ο 22χρονος Κινέζος νοσηλεύεται στην απομόνωση σε ειδικά διαρρυθμισμένο δωμάτιο και θα παραμείνει εκεί μέχρι να καταστεί δυνατή η υποβολή του στις απαραίτητες εξειδικευμένες εξετάσεις αφού, τα σχετικά αντιδραστήρια για την επιβεβαίωση κοροναϊού δεν έχουν ακόμα παραληφθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά βρίσκονται καθ' οδόν προς το νησί.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:50 - 31 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.