ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόρια: Χημικά και επεισόδια μεταξύ αιτούντων ασύλου και αστυνομίας

16:30 - 03 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Μόρια: Χημικά και επεισόδια μεταξύ αιτούντων ασύλου και αστυνομίας
Ένταση επικρατεί στην πόλη της Μυτιλήνης, μεταξύ ομάδας περίπου χιλίων αιτούντων άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, η Αστυνομία επιχείρησε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά να ανακόψει την πορεία περίπου 500 διαδηλωτών που διέφυγαν από τα στενά και βρίσκονται στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι οι μετανάστες έβαλαν φωτιά σε γύρω κτήματα, περίπου άλλοι χίλιοι μέσα από τα γύρω βουνά κατευθύνθηκαν προς την πόλη, μάλιστα κάποιοι από αυτούς έβαλαν φωτιές σε περιοχή κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, ενώ άλλη ομάδα μέσα από τα βουνά, μπήκε στην πόλη καταλαμβάνοντας τον κεντρικό δρόμο της προκυμαίας μπροστά στο δημοτικό θέατρο όπου έστησε σκηνές.

Νωρίτερα διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε χωράφια πλησίον της ΔΕΗ, ενώ έγινε ρίψη δακρυγόνων. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 2.000 πρόσφυγες στη διαμαρτυρία στο ύψος της ΔΕΗ, πολλοί εκ των οποίων ξεφεύγουν ακόμα και από τα χωράφια για να μην τους σταματήσουν στον κεντρικό δρόμο.

Η πορεία ξεκίνησε από τον καταυλισμό της Μόριας με περισσότερους από δύο χιλιάδες αιτούντες άσυλο, αφγανικής καταγωγής, να ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.