ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έβγαζε αλλοδαπούς με σκάφη προς την Ιταλία

20:44 - 03 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έβγαζε αλλοδαπούς με σκάφη προς την Ιταλία
Στα «δίχτυα» της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έπεσε πολυμελές κύκλωμα, που διευκόλυνε συστηματικά την παράνομη έξοδο αλλοδαπών προς την Ιταλία με τη χρήση πλωτών σκαφών.

Με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνελήφθησαν οκτώ μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, ένας Έλληνας και επτά αλλοδαποί. Ο αρχηγός» της είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή, ενώ συγκατηγορούμενοί τους είναι άλλα πέντε άτομα, δύο αλλοδαποί και τρεις Έλληνας.

Όπως προέκυψε, απογευματινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, μέλη του κυκλώματος μετέφεραν υπό διακίνηση αλλοδαπούς, από το κέντρο της Αθήνας σε παραθαλάσσιο βραχώδες σημείο της Αττικής, απ' όπου επιβιβάστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος της οργάνωσης.

Το ιστιοφόρο αυτό εντοπίστηκε από σκάφη του λιμενικού κοντά στην Ύδρα, όπου και ακινητοποιήθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μετά από καταδίωξη.

Όπως διαπιστώθηκε, σε αυτό επέβαιναν δύο αλλοδαποί χειριστές - μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ στην καμπίνα του σκάφους εντοπίστηκαν άλλοι 19 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ανήλικοι.

Κατά την έρευνα στο σκάφος κατασχέθηκαν πλοηγοί GPS υψηλής τεχνολογίας, χάρτες και βοηθητική λέμβος για την επιβίβαση των αλλοδαπών στο σκάφος, ενώ διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν τα απαραίτητα σωστικά μέσα.

Σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν άλλα έξι μέλη της οργάνωσης, καθώς και Έλληνας οδηγός ταξί, που συμμετείχε στη μεταφορά των αλλοδαπών.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα, από την οποία ότι η εγκληματική αυτή οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2019, έχοντας δομή και διακριτούς ρόλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.